Wonen

Comfortabel wonen op alle vlakken, dat is wonen in De Harmonie. Op de voormalige locatie van Wolters Kluwer / Samsom – ten noordwesten van het stadscentrum – verrijst een nieuw stedelijk gebied, waar in een prettige omgeving gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd zal worden.

Gefaseerd zullen er op deze locatie enkele honderden nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden: van klein tot groot; voor eenpersoonshuishoudens of gezinnen; voor jong en oud.

In fase 1 worden aan de Stuyvesantlaan drie nieuwe appartementencomplexen gerealiseerd. Met aan de ene kant De Baronie en aan de andere kant het groen van het Heempad en het park van Avifauna profiteert u niet alleen van een parkachtige ligging, maar ook van een royaal balkon of terras – in sommige gevallen tot ruim 80 m2 groot. Met bovendien uw eigen parkeerplek in de parkeergarage of op de privé parkeer­plaats naast het gebouw, een moderne keuken met A-­merk apparatuur, een volledig ingerichte badkamer, een ruime berging op de begane grond plus één lift per maximaal drie, vijf of zes appartementen (afhankelijk van het gebouw).

En er is meer. Zo bent u binnen no­-time bij diverse super­ markten, moderne winkels, gezellige cafés en restaurants, theater Castellum, een fitnessgelegenheid, de Rijnhaven, medisch centrum Dillenburg, Avifauna én Archeon. Gemak, comfort en luxe dus. Ook bent u – via de snelweg of met het openbaar vervoer – in ongeveer een half uur op Schiphol of in andere steden zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam. Liever even wat meer rust? Dan nodigt de omgeving uit tot mooie ets­ en wandeltochten in het groen. Alphen aan den Rijn stond in 2016 niet voor niets op plaats 15 in de top 50 van de meest aantrekkelijke steden om te wonen!


Toekomstige ontwikkelingen in het gebied

De Harmonie is een inbreilocatie, één van de laatste grote nieuwbouwplannen in de bestaande omgeving in Alphen aan den Rijn. Om tegemoet te komen aan het tekort aan betaalbare (nieuwbouw) woningen in Alphen aan den Rijn zullen er in plan De Harmonie gefaseerd enkele honderden appartementen worden gebouwd: van klein tot groot; voor eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens; en voor alle leeftijden. In fase 1 worden aan de Stuyvesantlaan drie nieuwe appartementencomplexen gerealiseerd: Andriessen, Beethoven en Chopin. De appartementsgebouwen van De Harmonie fase 2 & 3 zullen naar alle waarschijnlijkheid minimaal even hoog worden als fase 1. Tegenover complex Andriessen zal na realisatie van fase 1 eerst geparkeerd worden, maar op deze locatie zal in de toekomst eveneens gebouwd gaan worden.

Onderdeel van de transformatie naar een gemengd stedelijk gebied,
is een oost­west verbinding in het plangebied van De Harmonie. Doordat deze ruimtelijke verbindingsas de Van Nesstraat met de Nijverheidsweg verbindt ontstaat een doorsteek van het stadshart naar het levendige havengebied. Ontwikkelingen als Het Havenhuys en DOK2404 zijn in volle gang. Het naast De Harmonie gelegen voormalige kantoorpand van Wolters Kluwer zal getransformeerd worden naar woningbouw (plan De Barones). Dit brengt een volledige transformatie tot stand van industrieterrein naar een hippe omgeving waar gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd kan worden.

Bouwen met Woningborg-garantie

De woningen in fase 1 van De Harmonie worden gebouwd onder het Woningborg-certificaat Nieuwbouw. Het certificaat van Woningborg N.V. biedt u als koper zekerheid. Zekerheid dat de woning in principe wordt afgebouwd (afbouwzekerheid) of de koper schadeloos wordt ­gesteld bij een faillissement van de ondernemer voor oplevering. Belangrijke risico’s bij het bouwen van een woning of verbouwing zijn daarnaast afgedekt, omdat de ondernemer bouwt conform het Bouwbesluit en onze garantienormen (gewaarborgde garantie). Het certificaat van Woningborg is vaak nodig voor het verkrijgen van een goede hypothecaire geldlening. Meer informatie:

www.woningborg.nl

Uw eigen parkeerplaats dichtbij

Heerlijk aan De Harmonie is dat u een eigen, ­makkelijk te bereiken ­parkeerplaats hebt. De inpandige parkeergarage is afgesloten met een ­speedgate. Eenmaal geparkeerd, bereikt u ­binnendoor uw woning met de trap of met de lift. Daarnaast is De Harmonie voorzien van een buiten­parkeerplaats. Beide parkeerplaatsen hebben vaste, genummerde­ ­plekken. Voor bezoekers is er een ­aparte parkeergelegenheid.

Duurzaam wonen

De woningen van De Harmonie zijn toekomstbestendig en duurzaam gebouwd. Uw woning is voorzien van vloerverwarming. Heerlijk comfortabel én u heeft geen radiatoren meer in huis. Met vloerverwarming verbruikt u bovendien zo’n twintig procent minder energie. De daken van de appartementengebouwen worden voorzien van zonnepanelen. De energie die dat oplevert, gebruiken we onder andere voor de verlichting van de algemene ruimten. Wel zo zuinig!

Complete luxe badkamer met hoogwaardig sanitair

Ziet u zichzelf na een lange dag al genieten in een comfortabele badkamer? Een goede badkamer is niet alleen functioneel, maar zeker ook belangrijk om in tot rust te komen. Daarom worden alle woningen in De Harmonie standaard uitgerust met een complete moderne badkamer en toilet met luxe sanitair, gecombineerd met wand- en vloertegelwerk van hoge kwaliteit.

Alle badkamers worden voorzien van sanitair van Villeroy & Boch en chromen wastafel- en douchekraan van Grohe. Enkele penthouses beschikken daarnaast over een ligbad met badkraan en handdouche. Alle woningen in De Harmonie beschikken over een afzonderlijke toiletruimte, voorzien van een hangend toilet en fontein (eveneens van Villeroy & Boch), ook in de toiletruimte gecombineerd met een chromen kraan van Grohe.

Moderne keuken met inbouwapparatuur

Hier zet u ’s morgens verse koffie, bereidt u ’s avonds een heerlijke maaltijd en kletst u bij met uw partner of vrienden. Iedere woning is daarom voorzien van een moderne compleet uitgeruste keuken, inclusief kwalitatief hoogwaardige inbouwapparatuur. Zo beschikt u over een koel- en vrieskast, vaatwasser en een oven met magnetronfunctie. De inductiekookplaat en de wandschouwkap maken de keuken compleet. Kookt u liever met gas? Dan kunt u in plaats van de inductiekookplaat kiezen voor een gaskookplaat.

Afhankelijk van het gekozen appartement is uw woning voorzien van een rechte keuken, of van een (ruime of smalle) hoekkeuken. De opstelling en indeling kunt u naar eigen wens aanpassen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een casco keuken. Alleen de installatieonderdelen worden dan opgeleverd, zodat u alle vrijheid heeft om zelf een eigen keukenmeubel en bijpassende apparatuur samen te stellen.

Heeft u interesse in deelplan 2 van dit mooie project?

Laat hier uw gegevens achter, dan informeren wij u verder.

Noteer hier uw voornaam
Noteer hier uw achternaam
Noteer hier uw e-mailadres
Ik ben geïnteresseerd in een:
Google Maps Placeholder